SPE kiest voor automatische waardeoverdracht van klein pensioen

Als je vaak van baan wisselt, is het mogelijk dat je veel kleine pensioenpotjes bij verschillende pensioenfondsen hebt. Deze kleine pensioenen worden vaak afgekocht en horen dan niet meer bij het latere pensioen. De overheid heeft daarom de regels voor kleine pensioenen per 1 januari 2019 veranderd.

Wat houden de nieuwe regels in?
Ga je uit dienst en heb je een klein pensioen tussen de € 2,- tot € 474,11 bruto per jaar opgebouwd? Dan mogen pensioenfondsen dit vanaf 1 januari 2019 niet meer afkopen. Wel kunnen ze besluiten de kleine pensioenen automatisch over te dragen naar de nieuwe pensioenuitvoerder. Dit is handig als je bij meerdere pensioenfondsen een klein pensioen hebt opgebouwd.

SPE kiest voor automatische waardeoverdracht van kleine pensioenen
Dat betekent dat een klein pensioen tussen de € 2,- en € 474,11 bruto per jaar automatisch mee gaat naar SPE als u van baan wisselt. Uw pensioen van SPE wordt dan samengevoegd met het pensioen dat u hebt opgebouwd bij een andere pensioenuitvoerder. Hierdoor behoudt u uw pensioen en is het over minder verschillende potjes verdeeld.

Hebt u bij SPE een klein pensioen tussen de € 2,- tot € 474,11 bruto per jaar opgebouwd?
En gaat u uit dienst? Dan blijft de waarde van uw pensioen bij SPE staan. Het blijft mogelijk om zelf uw pensioen over te dragen naar de pensioenuitvoerder van uw nieuwe werkgever (waardeoverdracht).

Pensioenaanspraken van € 2 bruto per jaar of minder komen te vervallen
Gaat u op of na 1 januari 2019 uit dienst en hebt u een heel klein pensioen van € 2,- bruto per jaar of minder? Vanaf 1 januari 2019 komen deze hele kleine pensioenen te vervallen.

Vragen over uw pensioen?
In de Pensioenplanner ziet u de hoogte van uw opgebouwde pensioen bij het SPE. Ga voor een totaaloverzicht van al uw opgebouwde pensioenen naar www.mijnpensioenoverzicht.nl.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.