Overdracht pensioenen naar Centraal Beheer APF: lichten op groen

Het bestuur van het Pensioenfonds is van plan om de opgebouwde pensioenen over te dragen aan Centraal Beheer APF (Algemeen Pensioen Fonds) en het pensioenfonds te beëindigen. Dit overdragen gaat niet zomaar. Verschillende partijen kijken mee en mogen advies uitbrengen. Waaronder het Verantwoordingsorgaan (VO) en De Nederlandsche Bank.

Positief advies Verantwoordingsorgaan

Het Verantwoordingsorgaan vertegenwoordigt de stem van de medewerkers, pensioengerechtigden, slapers en adviseert het bestuur over allerlei beleidskwesties. Zo ook over de overgang van de pensioenen. Na zorgvuldig beraad, verschillende gesprekken met het bestuur en advies van een specialist heeft het VO een positief advies gegeven over de overgang.

Instemming Ondernemingsraad

Niet alleen de opgebouwde pensioenen worden overgedragen. Ook heeft de werkgever besloten om de toekomstige pensioenopbouw en de pensioenregeling onder te brengen bij Centraal Beheer APF.De OR heeft inmiddels ook zijn instemming gegeven aan het onderbrengen van de zogeheten uitvoeringsovereenkomst van het Pensioenfonds bij Centraal Beheer APF. Ook bij de OR staat het licht dus op groen.

Wachten op melding van geen bezwaar De Nederlandsche Bank

Naast het VO kijkt ook onze toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) mee met de overgang.We hebben haar de afgelopen periode voorzien van alle informatie die zij nodig heeft voor haar beoordeling. Zonder goedkeuring van DNB kunnen we de pensioenen namelijk niet overdragen. We hopen dat dit voor 1 januari gebeurt. We hebben hier echter verder geen invloed op. We wachten af.

Bijeenkomst 18 december samen met equensWorldline en Centraal Beheer APF

Graag nodigen we iedereen uit voor een bijeenkomst op woensdag 18 december. Dan brengen we jullie op de hoogte van de voortgang en wat er nog moet gebeuren. Tijdens deze bijeenkomst kun je ook kennismaken met Centraal Beheer APF.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.