Grip krijgen op je pensioen? Begin met de pensioenplanner

Al bezig met je goede voornemens voor 2017? Meer sporten, meer tijd doorbrengen met familie en gezonder eten bijvoorbeeld. Voeg daar eens een nieuwe aan toe: Grip krijgen op je pensioen! Dat is namelijk een stuk makkelijker dan vaak gedacht wordt. Natuurlijk, pensioen is niet de meest interessante en gemakkelijke materie. Maar in deze blog laat ik je zien hoe je in korte tijd meer te weten kan komen over je pensioen.

Bekijk hoeveel pensioen je krijgt op je pensioendatum
Zolang je pensioen opbouwt bij ons pensioenfonds heb je toegang tot de pensioenplanner. Dit is een online omgeving waar je je eigen pensioensituatie kan bekijken. Inloggen op de pensioenplanner doe je met je DigiD, simpel zat.

Eenmaal ingelogd kom je op een introductiescherm. Klik dan linksonder op ‘Mijn Planner’.

Op het volgende scherm zie je aan de rechterkant een tabel. Deze tabel laat zien wat je inkomen nu is, wat je pensioendatum is en hoeveel ouderdomspensioen en AOW je dan ontvangt. Een compleet overzicht dus.

Plan je pensioen!
Op ditzelfde scherm kan je aan de linkerkant zien welke keuzemogelijkheden je hebt. Maak je hier een keuze? Dan zie je direct in de tabel wat de invloed van die keuze is op je pensioen. Bijvoorbeeld hoeveel minder ouderdomspensioen je krijgt als je een jaar eerder stopt met werken. Of wat er gebeurt als je parttime gaat werken.

Comments are closed.