Financiële toekomst: 4 tips om eerder te kunnen stoppen met werken

Droom je ook wel eens van eerder stoppen met werken? Meer tijd hebben voor familie, vrienden en jezelf? Dat klinkt natuurlijk mooi maar hoe regel je zo iets? In dit blog geven we je vier tips.

Tip 1: Begin voor je veertigste

De eerste en meteen de belangrijkste tip. Begin al vroeg met het plannen van je financiële toekomst. Dat hoeft helemaal niet lastig te zijn of veel tijd te kosten. Hoe eerder je weet wat je moet doen des te beter. Zie hiervoor ook tip 2,3 en 4.

Tip 2: Bekijk wat je later krijgt

Kennis is macht. Wellicht heb je weinig extra’s nodig om eerder te kunnen stoppen. Verdiep je daarom in je toekomstige inkomen op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Hier zie je wat je later aan pensioen krijgt. Op onze eigen Pensioenplanner kan je berekenen hoeveel pensioen je van SPE krijgt als je eerder stopt met werken. Wil je veel eerder met pensioen gaan? Bijvoorbeeld op je 60ste?  Hou er dan rekening mee dat je dan nog geen AOW ontvangt. De Pensioenplanner rekent dit aan je voor.

Kom je er niet uit? Het pensioenfonds kan je helpen, bel hiervoor dan naar 020 426 63 50.

Tip 3: Maak een financieel toekomstplan

In je financieel toekomstplan neem je een paar dingen op:

  • Wanneer je met pensioen wilt.
  • Hoeveel pensioen je dan krijgt.
  • Hoeveel inkomen je later nodig hebt.
  • Hoe je het verschil tussen die twee gaat overbruggen (sparen, beleggen etc.).
  • De hulp inroepen van een deskundige, een financieel planner, kost uiteraard iets maar helpt ook om je gerichte vragen te beantwoorden.

Tip 4: Check je financieel toekomstplan elk jaar

Je persoonlijke situatie verandert maar ook regels omtrent pensioen wijzigen. Dit kan invloed hebben op je pensioen. Bekijk daarom elk jaar of je financiële toekomstplan nog op koers ligt.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.