Bloggen over pensioen

Vanaf vandaag mag je van ons geregeld een nieuwe blog verwachten waarin wij met je in gesprek gaan over de ontwikkelingen in de pensioenwereld in het algemeen en jouw pensioenregeling in het bijzonder. De rubriek Actueel waarin je in de afgelopen jaren het laatste nieuws kon vinden, maakt plaats voor dit nieuwe blog. Waarom een blog? Omdat we als fonds vinden dat communicatie tweerichtingsverkeer is en we je zo in de gelegenheid stellen om reactie te geven. Vaste bloggers en gastbloggers horen dan ook graag van jou.

Blog als onderdeel van onze communicatievisie
Je had het wellicht al gemerkt; we communiceren het laatste jaar intensiever dan voorheen. Meer nieuws, een nieuwe poll, informatiesessies en nu dus ook een blog. Al die nieuwe middelen staan niet op zich. Ze maken deel uit van het communicatiebeleidsplan waarvan je een samenvatting vindt op de website. De pijlers van het plan zijn tweerichtingsverkeer en gelaagdheid. Met die gelaagdheid bedoelen we dat we informatie aanbieden op verschillende niveaus. Een samenvatting voor wie voldoende heeft aan korte en bondige informatie en een uitgebreid stuk voor degenen die van de hoed en de rand willen weten. De blog wil voorzien in alle communicatielagen.

Vaste bloggers en gastbloggers
Vandaag mag ik de aftrap geven en je ziet mij binnenkort weer met een blog over de resultaten van de twee polls waar medewerkers en gepensioneerden massaal op reageerden. Het bloggen neem ik maar gedeeltelijk voor mijn rekening. Vanuit het bestuur kunt je ook geregeld een bijdrage verwachten van Margreet Verhoef, Fred Steenwinkel en Gerard Waaijer. Margreet is als voorzitter van de beleggingsadviescommissie de aangewezen persoon om je bij te praten over beleggingsbeleid. Daarnaast is zij actief betrokken bij de oprichting van het Algemeen Pensioenfonds. Fred is de penningmeester van ons fonds en vertegenwoordiger in het bestuur vanuit de Vereniging Equens Pensioentrekkenden. Ook van hem zal je geregeld nieuws krijgen. Aan Gerard, als secretaris van het pensioenfonds, de taak om je op de hoogte te houden van de wijzigingen in de pensioenregelingen en het algemene nieuws. En dan hebben we nog ruimte voor gastbloggers, experts van buiten het bestuur die we om hun mening vragen. We hebben een strakke planning opgesteld waarin we je – in ieder geval buiten de vakantieperiodes – minimaal tweewekelijks van een blog voorzien. We hebben er zin in en bovenal kijken we natuurlijk uit naar jouw reactie.

Tags: ,

Een reactie op Bloggen over pensioen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *